HABER DETAYLARI

TALEPLERİMİZİ BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK`A TESLİM ETTİK


 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen
olarak 2020-2021 yıllarını kapsayacak
V.Dönem Toplu Sözleşme taleplerimizi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı
 Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a
ilettik.

Konfederasyonumuzun Toplu Sözleşme taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a teslim ettik.

Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci, Sendikalarımızın  Genel Başkanları ve Genel Merkez yöneticileri de hazır bulundu.

ÖNDER KAHVECİ: 20 MİLYON İNSANIN GÖZÜ KULAĞI BU MASADA

Türkiye Kamu-Sen’in taleplerini Bakan Selçuk’a ileten Genel Başkan Önder Kahveci, “Birileri “Geçmiş yıllarda kayıp olmadı” diyor ama kayıplar ortada. Bizim taleplerimizin gerçekleşmesi inanıyoruz ki, çarşıya, pazara, esnafa katkı sağlayacaktır. Kamu çalışanına verilen bir kuruş yine bu ülkenin tüm kesimlerine fayda getirecektir” dedi. Kahveci, “20 milyon insan toplu sözleşme masasında beklentileri ve talepleri karşılık bulsun diye temenni ediyor ve bekliyor. Bizde bugün 11 hizmet kolumuz ve konfederasyonumuzun taleplerini sizlere takdim ediyoruz.5 . dönem Toplu sözleşme görüşmelerinin şimdiden kamu çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bizim taleplerimizin gerçekleşmesi inanıyoruz ki, çarşıya, pazara, esnafa katkı sağlayacaktır. Kamu çalışanına verilen bir kuruş yine bu ülkenin tüm kesimlerine fayda getirecektir.

Birileri “Geçmiş yıllarda kayıp olmadı” diyor ama kayıplar ortada. Yaşanan ekonomik gelişmeler dar ve sabit gelirlileri çok zorlamaktadır. Bu sıkıntılardan en çok etkilenen kesim kamu çalışanları ve emeklilerimizdir. 

Bizim ortaya koyduğumuz rakamlar elbette müzakereye açık rakamlardır. Taleplerimiz toplu sözleşme masasında karşılık bulsun istiyoruz. Ekonomik imkanlar, bütçe dengesi vs. gibi şeylerle lütfen masaya gelinmesin. 20 milyon insanın gözü kulağı bu masada. Herkes hazırlığını buna göre yapmalıdır. 

Ben tekrar 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin şimdiden her kesime hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

BAKAN SELÇUK: YENİ SİSTEMİN İLK TOPLU SÖZLEŞMESİNİ YAPACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Zaman zaman sizlerle biradaysa geliyoruz. En önemli paydaşlarımızdan bir tarafta memur sendikalarıdır. Yeni sistemin ilk toplu sözleşmesini yapacağız. Hayırlara vesile olsun. bu çerçevede Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koyduğu talep ve beklentileri de önemsiyoruz. Amacımız memurlarımızı ve emeklilerimizi sevindirecek bir toplu sözleşme dönemini tamamlamak olacaktır. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

TDVS2019TOPLUSÖZLEŞMETEKLİF1.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder