HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKAN NURİ ÜNAL`IN KADİR GECESİ MESAJI


BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZİ
TEBRİK EDİYORUZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal;
31 Mayıs Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece kutlanacak Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.

Genel Başkan Ünal; “Kadir Gecesinin gelmesiyle Ramazan ayının son günlerine girmiş bulunuyoruz. Bir taraftan bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bir geceye kavuşuyor, diğer taraftan da onbir ayın sultanı Ramazan ayına veda zamanını yaşıyoruz” dedi.

Kadir Gecesinin kendimize çekidüzen vermemize vesile olmasını sağlamalıyız diyen Ünal şunları söyledi; “Böyle bir geceye belki bir daha ulaşamayacağımız düşüncesi ile davranmamız gereklidir. İhlasla, samimiyetle, dua ederek, öğrenerek, öğreterek, öğrendiklerimizi yaşayarak ahlaklı insanlar olmak için çalışmalıyız. Güzel hasletleri yayarak, birbirimize örnek olarak toplumun tamamını hayırda birleştirmek amacımız olmalı. Kötü ve yanlış davranışlardan uzak durulmalı ki toplum ahlaklı bir hale gelebilsin.”

Ünal şöyle devam etti; “Her zaman olması gerektiği gibi Kadir Gecesini de ibadetle geçirmeliyiz. Her işimizi Allah’ın rızasını gözeterek yapabilmeliyiz. Allah’a (cc) kulluğumuzu, Peygamberimiz Efendimiz’e (sas) ümmet olduğumuzu unutmadan, vatanımıza, milletimize, devletimize ve bütün insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunmanın yollarını bulmalıyız. Bütün davranışlarımıza, yaratılışımızın gayesini unutmadan yön verebilmeliyiz ki huzur ve esenlik hakim olsun.”  

Her türlü imkânın olduğu 21. yüzyılda, halen eziyet altında bulunan soydaş ve dindaşlarımızın olduğunu hatırlatan Ünal; “Bir kısım Müslümanlar rahatlık ve her türlü nimet içinde yüzerken, aynı anda bir dilim ekmeğe muhtaç kardeşlerimizin de olduğunu da görmekteyiz. Eziyet, zulüm, işkence ve her türlü insani haklardan mahrum insanlarımızın varlığını hatırlamamız gerekir. Ne hazindir ki, günümüzde mahzun olan, muhtaç olan ve zulüm görenlerin çoğunluğu da müslümanlardır. İşte Kadir Gecesi, her türlü zulümden kurtuluşa vesile olmalıdır. Bunun için samimiyetle dualar edilmeli, fiili olarak da gerekli çalışmalar yapılabilmelidir. Komşusu açken, tok yatan bizden değildir emri unutulmamalıdır. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için istemeyi ihmal etmemeliyiz. Adaletten, haktan, hukuktan kısaca en şerefli varlık olan insani değerlerimizden vaz geçmemeliyiz ki kulluğumuzun tadına erelim” dedi.

Ünal şunları söyledi; “Kur’an’ın inmeye başladığı bir gece olduğunu unutmadan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğrenmeli, okumalı, anlamalı ve Yüce Allah’ın (cc) bizden istediği kulluğu yaşamalıyız. Çünkü sevgili Peygamberimiz’in (sas) ahlakı Kur’an’dı. Yüce dinimiz İslam, oku demiştir, düşün demiştir, üstünlük ancak takvadadır diyerek bizlere ahlaklı olmayı emretmektedir. Biz Müslümanlara düşen de bunun gereğini yapmaktır.”

Daha dün üç aylara hoş geldin derken, bugün Kadir gecesi ile Ramazan ayını hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz diyen Genel Başkan Ünal; “Ramazan ayı, oruçla birlikte sabrın, yardımlaşmanın, nefislere hakim olmanın güzellikleri ve içerisinde barındırdığı Kadir gecesi ile de bu müstesna zaman dilimleri bizim irkilmemize, dirilmemize ve yeniden doğrularak ayağa kalkmamıza vesile olmalıdır. Sadece ve sadece Yüce Allah’ın (cc) rızasını kazanabilmek için, bir gecede veya bir ayda değil her an samimiyetle ya Allah Bismillah deyip başlanabilmelidir.

Bu duygularla milletimizin ve bütün İslâm âleminin, bin aydan hayırlı Kadir Gecesini tebrik ediyor, gönül huzuruyla bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder