HABER DETAYLARI

MİLLİ MÜCADELENİN 100.YILINDA DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE


MİLLİ MÜCADELENİN 100.YILINDA DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

Milli mücadelenin 100. yılında daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye olmasını temenni ediyoruz diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Asırlarca dünyaya adaleti ve insanlığı götürmek için çalışan Osmanlı Devleti’nden rahatsız olan emperyalist devletler devreye girmişlerdi. Tek dertleri Türk ve İslam’ın yüzyıllarca dünyaya hükmetmesiydi.

Yıkılmaya doğru yüz tutan Osmanlı Devleti’nin, Anadolu coğrafyasından da çıkarılması için ellerinden geleni yapmaya başladılar. Müslüman Türk’ü tarih sahnesinden silmek ve yok etmenin yollarını aradılar. İşgaller, yağmalar, talanlarla birlikte içte ve dışta hainlerin çabaları baş göstermeye başladı.

Emperyalist anlayış bize diz çöktürmeye, mandacılığı dayatmaya kalktılar. Millet yorgun, bıkkın ve çaresiz duruyordu. Bunu bir kazanç gördüler ve her yandan saldırmaya başladılar. Sandılar ki artık iş bitti, Anadolu onlara göre temizlenecekti.”

Karışıklık ve kandan beslenenlerin unuttukları bir şey vardı diyen Ünal” O da hiçbir devirde hürriyet ve istiklalinden asla ve asla vaz geçmeyen Müslüman Türk milletinin boyunduruk altına girmeyeceğidir.

Merhum Akif’in dediği gibi; “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Böyle bir ortamda, 19 Mayıs 1919 tarihi milat olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının ilk adımıdır. Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başlayan ve 19 Mayıs 1919 Samsun’da tamamlanan bu tarihi yolculuğu, aynı zamanda milletimizin makus talihini tersine döndürmüştür.

Bütün dünyaya gür ve kalıcı bir sesle 100 yıl önce “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!” diye haykırmıştır. Böylelikle bağımsızlık ateşi Samsun’dan yakılmış oldu” dedi.

Ünal şöyle devam etti; “Anadolu’yu yurt yapmak için kahraman ecdadımız asırlarca canlarını seve seve feda etmişlerdir. Bu vatanı bizlere emanet etmişler, bizlerden de gelecek nesillere daha güçlü bir ülke bırakmamızı istemişlerdir.

19 Mayıs aynı zamanda gençliğin bayramıdır. Atatürk, bu bayramı geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan etmiştir. Gençlerimizi her alanda yetiştirmek başta ülkemizi yönetenler, aileler ve hepimizin en önemli görevleri arasındadır. Gençlerimizin, milli, manevi, sağlık ve fiziki anlamda en üst seviyede eğitilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara hazırlanması gerekmektedir. Yani binbir zorlukla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir.

Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi, beş vakit okunan ezanımızın manevi atmosferinde birlik, bütünlük ve beraberlik içerisinde, hainlere fırsat vermeden vatanımızın huzuru, insanlarımızın mutluluğu için çalışmalıyız.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Yüce Allah’tan (cc) Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin ilelebet hür ve güçlü bir şekilde yaşamasını niyaz ediyorum. Milli mücadelemizin 100. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder