HABER DETAYLARI

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OLAN 2023 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 2023 yılı münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı:

“Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) “İki nimet vardır ki, insanların çoğu bu iki nimetin kıymetini bilme noktasında aldanmışlar, hataya düşmüşlerdir. Bunlar, sağlık ve zaman nimetidir.” hadis-i şerifini hatırlatan Ünal, büyük bir koşuşturmayla ömrümüzden bir yıl daha geçti. 2023 yılı Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Geçen günlerin, ayların ve yılların bir muhasebesinin yapılması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Geçmişten ders alınarak, hatalardan, kusurlardan ve yanlışlıklardan vaz geçmek gerekir. Güzelliklerin, iyiliklerin ve hayırlı işlerin öne çıkarılması ve yaygınlaştırılması önemlidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; 2022 yılında da üyelerimiz, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız, emeklilerimiz başta olmak üzere, bütün kamu çalışanlarımız, milletimiz ve ülkemiz için çalışmaya gayret ettik. Çalışanlarımızın mutlu, huzurlu, verimli ve üretken olmaları için gerekli görüş, öneri ve eleştirilerimizi dile getirdik.

Önce ülkemiz anlayışıyla milletimize ve çalışanlarımıza hizmeti esas alarak, araç olarak gördüğümüz sendikal hareketi, hayra vesile olmak için geliştirmeye çalışıyoruz.

Her alanda olduğu gibi, özellikle kamuda her türlü iş ve işlemlerin liyakat, hakkaniyet, bilgi ve adalet anlayışıyla yapılması için mücadelemiz sürecektir.

2022 yılında bütün kamu çalışanları ve emeklileri gibi, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarının da yükselen enflasyon karşısında yetersiz kaldığı görülmektedir.

6. Dönem Toplu Sözleşme sırasında Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, refah payı uygulamasının mutlaka hayata geçirilmesi talebimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha görülmüştür.

2023 yılına girdiğimiz şu günlerde, kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yükselen enflasyona yenilmemesi için, refah payı, enflasyon farkının aylık ödenmesi, vergi dilimi gibi taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz.

İnanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlüdür, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere bütün sıkıntıları aşacak güçtedir. Milletimizin birlikteliği, beraberliği ve bütünlüğü sayesinde karşılaşılan iç ve dış her türlü zorluk aşılacaktır. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Devletimizin güçlü, milletimizin diri, kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin mutlu olması için, üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılının, aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanmış cennet vatan ülkemizin her türlü musibetlerden korunması için Yüce Allah’a (cc) dualar ediyoruz.

Özellikle, Müslüman nüfusların çok olduğu coğrafyalardaki vahşet uygulamalarının ve insanlık onurunun ayaklar altına alındığı zulümlerin sona ermesini diliyoruz. Kanayan yaramız Doğu Türkistan başta olmak üzere, Filistin ve bütün coğrafyalarda soydaş, dindaş ve bütün insanların insanca yaşayabilmeleri için bütün devletlerin gereğini yapmaları beklentimizdir.

Tabiat varlıklarının ve bizlere emanet olan bütün canlıların korunması ve gelecek nesillere huzurlu bir dünya bırakılması bütün insanlığın görevidir.

Her alanda güçlü Türkiye için, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın problemlerinin çözümü için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, vefat eden bütün teşkilat mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Emekli olanlara sağlıklı ve huzurlu hayat diliyorum.

2023 yılının üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, emeklilerimize, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder