HABER DETAYLARI

BERAT GECENİZİ TEBRİK EDİYORUZ


BAĞIŞLANMAMIZ, AFFEDİLMEMİZ VE
RIZKIMIZIN GENİŞ OLMASI DUASIYLA
BERAT GECENİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal;
19 Nisan Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Genel Başkan Ünal; “Yüce Allah’tan bağışlanmamızı, affedilmemizi ve rızkımızın geniş olmasını niyaz ediyorum” duasında bulundu.

Ünal, “Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesi, kulluk şuuruna ve yapılan her işten hesap vereceğimizi hatırlamamıza vesile olmalıdır. Yanlışlardan vaz geçmemize, bir daha aynı hataları yapmamaya yol açmalıdır. Yüce Allah’ın bizlere verdiği güzel nimetlere karşı şükretmenin hazzına ermeliyiz” dedi.

Berat gecesi gibi zamanların önemli olduğunu belirten Ünal; “Bu gece, bir an bile olsa düşünmeye, yaptığımız yanlışlardan vaz geçmeye ve yapacağımız hayırlı işleri planlamaya zemin oluşturmalıdır. Bizleri, en şerefli varlık insan olarak yaratan Yüce Allah’tan affedilmemiz ve bağışlanmamız için dua etmeliyiz” dedi.

Rabbimize, bütün insanlığa ve kendimize olan sorumluluklarımız tekrar hatırlanmalıdır diyen Ünal, şöyle devam etti; “Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını uyguladığımızı, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (sas) sünnetini doğru bir şekilde anlayarak yaşayabildiğimiz zaman huzuru yakalamış oluruz. Kulluğumuzun gereğini anlamış ve Yüce Allah’ın rahmetine, mağfiretine ve yardımına ulaşmış oluruz. Berat gecesi vesilesiyle, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumalı, anlamalı ve yaşayabilmeliyiz. Şahsiyetli, özü sözü bir insanların sayısının artmasını ve böyle toplumun oluşmasını hep birlikte başarmalıyız.”

Birbirine güvenen, seven ve birbirinden emin olan insanların sayısının çoğalması gerektiğini belirten Genel Başkan Ünal; “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız diyen Sevgili Peygamberimiz’in (sas) emrine uyarak, aradaki kırgınlıklar giderilmeli, yapılan işler ve dostluklar Allah rızası gözetilerek oluşturulmalıdır. Böylelikle huzur, esenlik ve eminlik hakim kılınmış olabilir. Bütün insanlığa da örnek oluşturabiliriz” dedi.

Günümüzde özellikle İslam coğrafyasında karmaşanın devam ettiğini hatırlatan Ünal; “Berat gecesinin, akan kan ve gözyaşlarının son bulmasına, kardeşliğin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesis edilmesine vesile olması duasıyla, İslam aleminin, Türk milletinin, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının Berat Kandilini kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yapılan duaların, yakarışların ve ibadetlerin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder