HABER DETAYLARI

İnsan Haklarının Korunmasında KDK`nın Rolü Toplantısına Katıldık


İnsan Haklarının Korunmasında KDK’nın Rolü Güçlenecek

Avrupa Birliği ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun yönettiği, “İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Rolünün Güçlendirilmesi Projesi”nin istişare toplantısı Ankara'da yapıldı.  Türkiye Kamu-Sen adına Genel Başkanımız Nuri Ünal'ın katıldığı toplantıya Başdenetçi Şeref Malkoç, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, akademisyenler, kamu denetçileri ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda katılımcılar söz alarak Kamu Denetçiliği Kurumu’nun insan haklarını korumak ve geliştirmek açısından rolünü tartıştı, olması gerekenler hakkında öneri ve isteklerini dile getirdiler.

Malkoç: “İnsanımızın Huzurunu ve Kamu Hizmetinin Kalitesini Arttırmak İçin Çalışıyoruz” dedi. 

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Nuri Ünal; Ombudsman Şeref Malkoç'a ve ekibine başarılar diledi ve Ombudsmanlık görevinin önemini dile getirerek şunları söyledi: "Yüce Allah (işi) emaneti ehline verin buyurmaktadır. Insan haklarının tam anlamı ile bütün vatandaşlarımıza tam olarak uygulanmasının başlangıcı, kamuda adaletli sistemin oluşmasına bağlıdır. 

Göreve alımdan başlayarak, nakil, unvan değişikliği ve yükselmelerde hakkaniyet, ehliyet, liyakat, bilgi ve başarı esas olmalıdır. 

Senin, benim veya şunun adamı, yandaşı, şu sendikanın üyesi gibi ayrıştırmalara müsaade edilmemeli. 

Kurum yöneticileri tarafından yapılan yanlış uygulamalar karşı yapılan idari denetim, yargısal denetim önemlidir. Ancak yeterli ve hakkaniyetli değildir. Yargı kararlarının uygulanmaması ayrı bir problemdir. Bu itibarla Ombudsmanlık kurumuna önemli ve büyük görevler düşmektedir.

Kısaca, hepimizin görevi bize emanet edilen cennet vatan Türkiye'mizin gelece nesillere daha müreffeh, daha huzurlu bir ülke bırakmaya katkı sağlamak olmalıdır. 

Çalışanları ayırmadan, ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden hak edenin kendi hakkıyla bir yere gelebileceği sistemi oluşturmak durumundaydız. Kimse dün gibi davranmamalı."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder