HABER DETAYLARI

ÜÇ AYLARIN HUZURLU İKLİMİNE GİRİŞ KAPISI OLAN REGAİB GECESİ MÜBAREK OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 07 Mart 2019 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecede idrak edilecek olan Regaib Kandili ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Ünal mesajında; “üç ayların huzurlu iklimine giriş kapısı olan Regaib gecesinin hayırlara vesile olmasını diledi. Her zaman olması gerektiği gibi bu gece de af ve mağfiret dilenmesi gerektiğini” hatırlattı.

Ünal; “hayat hızlı bir şekilde akıp gitmektedir. İnsanoğlu da bu karmaşa ile dünya telaşı içerisinde boğuşmaktadır. Maddi gaileler için çaba sarf etmektedir. Unutulan ise tefekkür ve Peygamber Efendimiz’in tabiri ile dünyanın bir gölgelik olduğudur” dedi.

Regaib gecesi gibi zamanların önemine vurgu yapan Ünal; “bu karmaşa ve kargaşanın içerisinden kurtularak, bu güzel zaman dilimleri manevi dirilişe vesile olmalıdır. Yaptıklarımızı düşünmeli, muhasebesi yapılabilmeli ve kendimizi kontrol edebilmeliyiz. Yüce Allah’ın en şerefli varlık olarak yarattığı biz insanların, O’nun emir ve yasaklarını yerine getirmekle mükellef olduğumuzu hatırlamalı ve hatırlatmalıyız. Regaib gecesi, unuttuğumuz güzelliklere geri dönmemize vesile olabilmeli, sonu gelmez heveslerden uzaklaşarak, yaratılışımızın gayesine yani öze dönmemize başlangıç olmalıdır." dedi. 

"Regaib gecesi vesilesiyle, İslam'ın güzel ahlakının yaşanması ve yaşatılması noktasında gayretlerimizi daha da artırmalıyız" diyen Ünal; “bu özel gün ve geceler gönülleri birleştirmeli, dostlukları güçlendirmeli, güzel ahlakın her alanda gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamalıdır” dedi.

Bizlere emanet edilen cennet vatan ülkemizde insanlarımızın birbirinden emin olarak yaşamasının önemine değinen Ünal; “insanlarımız birbirine güvenebilmeli, birbirinden emin olmalı, şefkat, merhamet ve paylaşmanın, hak ve merhametin öne çıkarılması sağlanmalıdır” dedi.

Müslümanlar olarak, terör, şiddet ve insanlık onurunu aşağılayıcı her türlü girişimlerin karşısında olmamız gerektiğini söyleyen Ünal; “tabiatın korunmasından, insanların huzurlu bir şekilde yaşamasına kadar üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekir. Hak ihlallerinin karşısında olmalı, hak edenin hakkının verilmesinin temin edilmesi için çalışmalıyız. Hayırlı işlerde yarışmalı, kötü işlerden birbirimizi men etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının, asırlarca İslam’a sancaktarlık yapmış Türk milletimizin, bütün İslam aleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize, sağlık, huzur ve esenliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Şehitlerimizi ve bütün geçmişlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder