HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ BOLU`DA.


Bolu İl Müftüsü Sayın Orhan GENÇ ve Bolu Valiliği ziyaret edildi.

Ziyaretin ardından Genel Başkanımız Nuri ÜNAL, Bolu İl müftülüğü aylık toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Genel Başkanımız Ünal, "Devletimizin birlği, dirliği, ülkemizin bütünlüğü, şehit kanlarıyla sulanan ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanması, ezanlarımızın beş vakit minarelerden okunması ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi güzide bir kurumumuzun her alanda en üst seviyeye çıkması için sendikal hareket içerisinde bulunuyoruz. Sendikacılığı bir araç olarak görüyor, güzele, kardeşliğe, bütünlüğe ve hayra vesile olması için çalışıyoruz."dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bilgi veren Genel Başkanımız Ünal, şunları söyledi:  “Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz seçimlerde seçim meydanında  "-Din görevlisi, Hemşire, Öğretmen ve Polislere- 3600 ek gösterge vereceğim" dedi. Biz zaten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen ile üye sendikalarımız öteden beri hep şunu savunuyoruz: Ek göstergeye 800 puan eklenmesini ve ek göstergeden yararlanmayan kamu çalışanlarının bu haktan faydalanmasını talep ediyorduk. Şimdi bu söz verildiğine göre o artık yapılması gereklidir anlayışıyla biz bir çalışma başlattık. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge merkezimiz hemen işe koyuldu. Türkiye Kamu-Sen üreten, yol gösteren bir anlayışla, hükümetin önüne de hazır bir çalışma koyalım düşüncesiyle hazırlık yaptık.Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı bey Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifini sundu. Daha sonra da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Şu anda orada bekliyor. 

Genel Başkanımız yaptığı açıklamada ayrıca 3600’den yararlanamayan çalışanlar için de Ar-Ge merkezimiz bir çalışma yaptı. “Aylık bağlama oranlarının yani özel hizmet tazminatlarının artırılması ile ilgili çalışmamızı tamamladık. Bu sebeple inşallah önümüzdeki günlerde bunun da kanun teklifi olarak verilmesi için çabamız sürecek. Bu haliyle geçerse arkadaşlarımızın emekli maaşlarına ve ikramiyelerinin artmasına katkı sağlayacak. Esas olan hükümet yetkililerin bir an önce bu işe eğilmeleri. Kamu çalışanları bir an önce yasalaşmasını beklemektedirler” dedi.

Genel Başkan Ünal; "sendikacılığı ilkeli, kararlı aynı zamanda ahlaklı bir şekilde yaparak örnek olduklarını vurguladı. Çalışanların sendikası, görüşü veya başka nedenlerle ayrıştırılmaması gerekir. Hak eden kendi hakkı, bilgisi, liyakati ve ehliyeti ile bir yerlere gelebilmelidir. Bu sistemin oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Kurum idarecileri çalışanlarını ayrıma tabi tutmamalıdır."dedi. 

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder