HABER DETAYLARI

DİN GÖREVLİLERİNİN LOJMAN PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİDİR.


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Din Görevlilerimizin lojman problemi ortadan kaldırılmalı, çözüme kavuşmalıdır.” dedi.

Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde SOSYAL KONUT PROJESİ’ni hayata geçirdi.

Özellikle bazı kamu görevlileri görev mahallinde ikamet etmek zorundadır. Bunların başında da camilerimizde görev yapan DİN GÖREVLİLERİMİZ gelmektedir.

Ülkemizin dört bir yanında ve en ücra yerleşim yerlerinde, büyük bir özveriyle görev yapan DİN GÖREVLİLERİMİZ için LOJMAN olmazsa olmazdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; DİN GÖREVLİLERİMİZİN lojmanı olmayan yerlere LOJMAN yapılmasını, lojman olup sağlıksız olanların da yenilenmesi için Cumhurbaşkanlığına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) ve Diyanet İşleri Başkanlığına geçtiğimiz yıllarda da talepte bulunduk.

Bu kapsamda, görev yaptıkları caminin yanında oturmak gibi bir zorunluluğa sahip Din Görevlilerimizin lojman problemi TOKİ marifetiyle çözüme kavuşturulmalıdır.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder