HABER DETAYLARI

"BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR"


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Aşure Günü” mesajı:

Miladi 8 Ağustos 2022 Pazartesi, Hicri 10 Muharrem 1444 Aşure Gününde başta Hz.Hüseyin Efendimiz olmak üzere Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“Müslümanlar için önemli aylardan bir tanesi olan ve sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) “Allah’ın ayı” olarak belirttiği Muharrem ayını idrak etmekteyiz.

Muharrem ayı ve Aşure günü; Peygamberimizin (sas) “dünyanın iki çiçeği” ve “cennet çocuklarının efendileri” diye övgüde bulunduğu, Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin efendimiz ve 70'den fazla arkadaşının siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da önce susuz bırakılarak, daha sonra da vahşice şehit edildikleri zaman dilimidir.

Tarihe kara bir leke olarak kazınan bu olay, bütün Müslümanları derinden üzmüş, yaralamış ve asırlar geçse de acısı hala tazeliğini korumaktadır.

Milletimiz Aşure gününe ayrı bir önem vermektedir. Özel merasimlerle pişirilip dağıtılan aşure, farklı tatların birleşmesinin ve tatlı bir şekilde sunulmasının adı olmuştur. Bizler de aynı aşurede olduğu gibi, farklılıklarımızı ortak bir noktada kaynaştırarak, tatlı bir birlikteliğe dönüştürebiliriz.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) buyurduğu “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” hadis-i şerifinde olduğu gibi, cennet vatanımızda Allah’a, Peygamberimiz Hz.Muhammed’e, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e inanan-iman eden, aynı Kıbleye yönelen, ay yıldızlı al bayrağımızın altında, beş vakit ezanlarımızla hür bir şekilde yaşayan bizlerin, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız elzemdir.

Özellikle, Kerbela hadisesi bir ders olarak unutulmamalıdır. Kıvançta bir olan milletimiz tasada da birdir. Kardeşlikten, birbirimize sahip olmaktan başka çıkar yol yoktur. Bütün Müslümanlar ayrıştırmaya, kargaşaya yol açacak ve kardeşliğimizi zedeleyecek her türlü davranıştan kaçınmalıdır. Emperyalist anlayışların yeni Kerbela’lar yaşatmasına izin verilmemelidir.

Yüce Allah’ın (cc) buyurduğu “Müminler ancak kardeştirler” ayeti gereğince, farklılıklarımızı hayırda birlikteliğe çevirecek yollar bulunmalıdır.

Ne acıdır ki; Muharrem ayında İsrail onlarca Müslüman çocuğu katletmekte, Doğu Türkistan’da zulüm devam etmekte ve dünyanın her köşesinde mazlumlar yok edilmektedir. Bu yaşananlar şunu göstermektedir ki, bir olmak, diri olmak ve iri olmak zorundayız.

Aşure günü vesilesiyle Hz.Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri olmak üzere, gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, şükran ve dualarla anıyorum.

Ülkemiz başta olmak üzere, bütün İslam coğrafyasının ve insanlığın huzur içerisinde birlik ve beraberlikle aşure gibi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder