HABER DETAYLARI

DİN GÖREVLİSİNE ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “kamu çalışanlarına özellikle de din görevlilerine karşı girişilen saldırılar asla kabul edilemez” dedi.

Genel Başkan Ünal, Kahramanmaraş - Onikişubat İlçesi Sakinler Camii İmam-Hatibi Süleyman Tuğ’a görev yaptığı caminin önünde, akşam namazından sonra kendini bilmez biri tarafından yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi;

“Toplumu din konusunda aydınlatmak, vatandaşlarımıza rehberlik yapmak için görev yapan, kendisini geliştirmiş, göreviyle ve yaşantısıyla örnek olan, yol gösteren din görevlilerine yapılan saldırıları anlakta güçlük çekiyoruz.

Özellikle kamu çalışanlarına, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ve din görevlilerimize karşı yapılan bu saldırılar artık son bulmalıdır.

Görev yaptığı mahallenin, köyün veya yerleşim yerlerinin önderi, öncüsü ve örnek kişilikleri olan din görevlilerimiz, o mahallenin vatandaşlarına misafirdir, onlara emanettir.

Milletimize hizmet etmekle, vatandaşlarımıza, sevgili yavrularımıza yüce din İslam’ı anlatmakla, onlara Kur’an öğretmekle, Allah, Peygamber, vatan, millet, bayrak, anne, baba, canlılar, tabiat sevgisini öğretmekle görevli din görevlilerine saldırılar asla ve asla kabul edilemez.

Saldırgan şahsı tekrar kınıyor yargı önünde hesap vermesi için gerekli girişimde bulunduğumuzu ve takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Görevlimize yapılan bu saldırı asla cezasız kalmamalıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin de gerekli girişimlerde bulunması ve görevlilerimizin yalnız olmadıklarının hissettirilmesini beklemekteyiz. 

Bu olaylar bizleri ve din görevlisi bütün arkadaşlarımızı da derinden üzüntüye sevk etmektedir. Hayırlı işlerden rahatsızlık duyan şahıs kendince, Din görevlimizin yaptığı güzel faaliyetleri kaba kuvvetle engellemek ve görevlimizi yıldırmak istemektedir.

Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, din görevlimizin ve bütün meslektaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyor, hem adli hem de idari gelişmeleri yakinen takip edeceğimizi bildiriyoruz.

Kavgayla, vurmayla, kırmayla hiçbir şey çözülmez.

Bu menfur saldırıyı yapan şahsı tekrar kınıyor, Süleyman Tuğ hocamıza geçmiş olsun diyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder