HABER DETAYLARI

HİCRİ 1444. YIL HAYIRLARA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Hicri 1444. Yıl” münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Genel Başkan Ünal, milletimizin ve İslam aleminin hicri yeni yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Zorluklarla karşılaşılsa da hicret, yeni bir dirilişin, ümidin ve umudun adı olmuştur” dedi.

Genel Başkan Ünal açıklamasına şöyle devam etti; “30 Temmuz 2022 Cumartesi, Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) Mekke’den Medine’ye hicretinin 1444. yıldönümü olan Muharrem ayının birinci günü.

Tarihi bir dönüm noktası ve Müslümanlar için bir milat olan hicret, kendi vatanından, toprağından ve ailelerinden ayrılmak zorunda bırakılmanın, zorlu yolculuğun ve şerefli bir mücadelenin başlangıcıdır.

Hicret; Mekke’den ayrılmak zorunda bırakılan Müslümanların “Muhacir”, şehirlerini, evlerini ve gönüllerini onlara açan ve yardım edenlerin ise “Ensar” oldukları bir zaman dilimidir. Kardeşliğin, paylaşmanın, bir ve beraber yaşamanın güzel örnekliği, o günden bu günlere ve geleceğe ulaşmasıdır.

Hicreti sadece mekanların değişmesi olarak görmemek gerekir. Hicret, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) buyurduğu gibi “Allah’ın yasakladığı kötülük ve günahlar” dan vaz geçebilmektir. Doğruluğa, güzelliğe, hayırlı işlere yönelebilmektir.

Ne acıdır ki, cahiliye dönemindeki gibi günümüzde de haksız olmasına rağmen, güçlü olanın mazlumları ezdiğine şahitlik ediyoruz. Ülkelerin, insanların birbirini yok etmek için, akla hayale gelmez yöntemler geliştirdiğini görüyoruz.

İnsanlığın huzura, mutluluğa ve esenliğe kavuşması elbette mümkündür. Bunun için birbirine olan saygıyı, sevgiyi, hakkı, hukuku ve adaleti hakim kılmak gerekir. Yüce Allah (cc) insanı bir erkek ve bir kadından yaratmış ve üstünlüğün sadece takvada olduğunu bildirmiştir. Buna rağmen, farklı anlayışlar bahane edilerek, insanların birbirini yok etmesi sonucu kan, gözyaşı ve yıkımlar oluşmaktadır.

1444. yılında hicreti farklı bir anlayışla idrak etmek, önce biz Müslümanlara ve bütün insanlığa huzur getirebilecektir. Birlikte yaşayabilmek için, birbirinin hakkını gözetmeyi ve korumayı başarabilmek gerekir. Başkasını küçümsememeyi, yok etmemeyi, haklarını gasp etmemeyi, tabiatın düzenini bozmamayı ortaya koyacak şekilde hayra hicreti gerçekleştirebilmeliyiz.   

Hicri yeni yılın kıymetli üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, teşkilatlarımıza, milletimize, ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini ve yanlışlardan doğruluğa hicrete vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder