HABER DETAYLARI

MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN


“Sen elbette üstün bir ahlâka sahipsin.” (Kalem Sûresi, 68/4)

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Peygamber Efendimiz`i (sas) tanımak, anlamak ve hayatımıza tatbik etmek için O’nun hayatını öğrenmeliyiz” dedi.

19 Kasım 2018 Pazartesi yani Rebiul’evvel ayının 12. gecesi “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bu gece, Peygamber Efendimiz`in (sas) bütün güzelliklerin timsali olarak dünyaya teşriflerinin yıldönümüdür.  Bu müstesna gecenin insanlık tarihinin en önemli zamanlarından birisi olduğunu ifade ederek, “insanlığını unutmuş, vahşileşmiş, kabalaşmış ve bunalıma düşmüş insanlığa bir tanık, müjdeci ve uyarıcı olarak Yüce Allah tarafından O gönderilmiştir” dedi.

Ünal açıklamasına şöyle devam etti; “Peygaber Efendimiz (sas) bütün insanlığa; şefkati, adaleti, merhameti, eminliği, cömertliği, sırdaşlığı, nezaketi, arkadaşlığı, cesareti, tevazuu genel anlamda insanda bulunması gereken bütün güzel hasletleri getirmiş ve örnek olmuştur. Yüce Allah (cc) Peygamber Efendimizi (sas) “alemlere rahmet olarak gönderdiğini”, “elbette üstün bir ahlaka sahip” ve “Resûlullah’ta güzel bir örneklik” olduğunu bizlere bildirmiştir.

Bu yıl “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla kutlanacak olan haftada, Peygamber Efendimiz`in (sas) hayatının geleceğimiz yavrularımıza öğretilmesi ve anlatılması gerektiğini vurgulayan Ünal şunları ifade etti; “özellikle kendisine model insan arayan gençlerimize, sevgili Peygamberimizin (sas) güzel ahlakı iyi anlatılmalıdır. Buhrana düşmüş, çeşitli sıkıntılar içerisinde kıvranan, nereye sürükleneceği belli olmayan ve sahipsiz gençlerimizin kurtuluş reçetesi O’nun güzel hayatıdır. Örnek yaşantısıdır, emin kişiliğidir, güzel ahlakıdır, adaletli ve hakkaniyetli davranmasıdır. Tevazu sahibi ve vakarlı olmasıdır. Kısaca O’nun rahmet peygamberi olmasıdır.”

Bu haftanın ve gecenin bir başlangıç olabileceğini söyleyen Ünal, “kendimizden, çocuklarımızdan ve çevremizden başlayarak Peygamber Efendimizin (sas) örnek yaşayışını hayatımıza tatbik edebilmeliyiz. O’nun hayatını, cennet vatan ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza doğru olarak öğretebilmeliyiz. Zorlaştırmadan ve nefret ettirmeden, ahlakı Kur’an olan Efendimizi (sas) anlatabilmeliyiz. Böylelikle sevgi, saygı, vefa, güvenilirlik ve hakkaniyet tesis edilmiş olacaktır. Gençler huzur bulacak, toplum ve bütün insanlık birbirinden emin hale gelebilecektir.” dedi.     

Ünal, Mevlid Kandili`nin, gençlerimiz başta olmak üzere, mutsuz insanlık için yeni bir doğum olmasını arzuluyorum diyerek, şunları ifade etti: “Ahlaklı geçlerin çoğaldığı, kul hakkı yemeyen dürüst insanların her alanda hakim olduğu, işin ehline verildiği, güvenin, birlik ve beraberliğin oluştuğu, üstün bir ahlaka sahip sevgili Peygamberimiz Efendimiz`in (sas) örnek alınmasına vesile bir gece ve hafta olmasını temenni ediyorum. Söylenen sözlerin, yazılan yazıların uygulamaya geçmesini diliyorum. Mevlid kandilinin Peygamber Efendimiz’e (sas) sonsuz sevgi, saygı ve bağlılığını her zaman ve alanda ifade etmiş Türk milletimize, bugün perişan halde bulunan İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum. Bu vesile ile günümüzde özellikle İslam dünyasında yaşanan kan ve gözyaşının son bulmasını, birliğin, bütünlüğün, kardeşlik ve huzurun, esenlik ve uyanışın gerçekleşmesini diliyor, gecenizi tebrik ediyorum” dedi.  




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder