HABER DETAYLARI

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN


“Bayramlar sevinç günlerinin en yoğun yaşandığı zaman dilimleridir” diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

 

Bayramın birlikteliğe ve beraberliğe vesile olması gerektiğini dile getiren Ünal şöyle devam etti; “Kurban bayramını içi boş çekişmelerden, kırgınlık ve küskünlüklerden uzaklaşabilmenin zemini yapabilmeliyiz. Kucaklaşmayı, paylaşmayı, sevmeyi, sarıp sarmalamayı yaygınlaştırabilmeliyiz.



Kimsesizi, yetimi, düşkünü, fakiri ve muhtaç olanları hatırlayıp, bulup, onlarla hemhal olabilmeliyiz. Dertlerine çare bulabilmeli, toplumda yalnız olmadıklarını, bir vücudun parçası olduklarını hissettirebilmeliyiz.

 

Kurban bizlere, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in hem sadakatini hem de teslimiyetini bildirir. Aynı zamanda toplumda kardeşliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve bu güzel duyguların gelişmesini sağlar.

 

Bilindiği gibi, kesilen kurbanların ne etleri, ne de kanları değil, insanların takvası Allah’a ulaşacaktır, O’na olan sadakat ve bağlılık bir kez daha güçlü bir şekilde hatırlanacaktır.”

 

Bu sene çifte bayram yapıyoruz diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Bu sene ki Kurban bayramında ayrı bir sevinci yaşıyoruz. Çünkü, Covid-19 sebebiyle iki yıldır yapılamayan Hac ibadeti sınırlı da olsa bu sene yapılabilmektedir. Allah bir daha Müslümanları Kabe’den ve hacdan mahrum etmesin. Vatandaşlarımızın ve bütün Müslümanların hac görevlerini yaparak salimen evlerine dönmeleri nasip olsun.

 

Geçtiğimiz bayramlarda birlikte olduğumuz bir çok sevdiğimiz bu bayram aramızda bulunmamaktadır. Gelecek bayram da bizler veya sevdiklerimiz olmayabilir. Bu sebeple, sanki son bayramımız gibi, bu bayramın değerini bilerek, birlikteliği ve beraberliği pekiştirerek muhafaza etmeliyiz.

 

Kurbanı, sadece et yeme veya paylaşımı olarak görmeden, önemli bir ibadet olduğu idrakiyle yerine getirmeliyiz. Ayrıca, her kurban bayramı öncesi söylenen, hayvan katliamı yapılıyor görüşlerinin de anlamsız olduğunu bir kez daha ifade edelim. Unutulmaması gereken ise, İslam en küçük canlıya dahi eziyeti yasaklamış olduğudur.

 

Kurbanı kesecek kişilerin de o işin ehli olması sağlanmalıdır. Gerekli hassasiyet, şefkat ve titizlik gösterilmelidir. Çevre temizliğine, derilerin zedelenmemesine, parçaların atılmamasına dikkat edilmelidir.

 

Yüce Allah’a yakınlığa vesile olacak kurban bayramının birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, paylaşmaya, dayanışmaya ve huzura vesile olmasını diliyorum.

 

Aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize şifa ve huzur diliyor, kıymetli ailelerinin, Milletimize ve ülkemize gece gündüz hizmet eden Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının, Aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder