HABER DETAYLARI

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN DOĞRU SENDİKACILIĞIN ADRESİDİR


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Ankara 1 Nolu Şubemizin düzenlediği ve Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı üyelerimizin ve çalışanlarımızın katıldığı istişare toplantısına katıldı.

Başkanlık 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Genel Başkanımız Nuri Ünal’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Kadir Şahin, Nadir Baylar, Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Kastamonu Şube Başkanımız Sadık Aktaş, Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Hamza Alaçam, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerimize dua edildi.

Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Hamza Alaçam’ın açılış konuşmasından sonra Genel Başkanımız Nuri Ünal;

“Türk Diyanet Vakıf-Sen kurulduğu günden itibaren, önce ülkem anlayışıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarımıza hizmet etmektedir. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve çalışanlarımızın huzuru mutluluğu önceliğimizdir. 

Kuruluş felsefemizden ayrılmadan, sendikacı da olsan din görevlisi Diyanet çalışanı olduğumuzu unutmadan, araç olarak gördüğümüz sendikal faaliyetleri faydalı bir şekilde yerine getirmekteyiz. Gördüğümüz eksiklikleri, yanlışları ve hataları net bir şekilde, usul ve üslubunca bütün muhataplarımıza iletiyoruz. Bunu yaparken kırmadan, dökmeden, yakmadan ve yıkmadan bize yakışan bir şekilde dile getiriyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, hizmette yarış olarak gördüğümüz sendikal hareketi, kardeşlik hukuku içerisinde geliştirmeye gayret ediyoruz. İlkeli, kararlı, sorumlu ancak hepsinden önemli olan ahlaklı bir sendikacılığı önceleyerek ve örnek olarak yerine getiriyoruz.

Ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa yapılacak güzel ve hayırlı işlerde kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığımızın her daim yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Yanlış gördüğümüz iş ve işlemleri de üyelerimiz ve bütün çalışanlarımız adına, şeffaf ve net bir şekilde dün olduğu gibi bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz”

“Hatırlanacağı üzere 2018’de gerçekleştirilen seçimler öncesinde sayın Cumhurbaşkanımız öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini ifade etmişti. Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini özellikle vurguladık. Hazırladığımız çalışma Ekim 2018 tarihinde kanun teklifi olarak TBMM’ne sunuldu. 

Şu anda 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin detayları tam olarak belli olmasa da çalışmaya olumlu olarak bakıyor, eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımız sürecektir. Özellikle ek göstergesi 3600’ün altında kalan personelin tazminat yansıtma oranları mutlak surette yeniden ele alınmalı ve yükseltilmelidir.

Ek gösterge konusunda ortaya koyduğumuz sorunun kamu çalışanlarının gündeminden bütünüyle çıkması için düzenleme TBMM gündemine geldiğinde girişimlerde bulunacağımız bilinmelidir” dedi.

Banka Promosyon anlaşmasından da bahseden Genel Başkanımız;

“Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatının maaş ödemelerinin sadece katılım bankalarıyla yapılmasına ilişkin 21 Mart 2022 tarihinde ihale yapmıştı. İhaleyi kazanan Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Finans Kurumları, personele 3 yıllığına toplam 2.880.-TL. promosyon vermeyi taahhüt etmişlerdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak yapılan ihalede verilen rakamları kabul etmediğimiz, hizmet noktasında da eksiklikler yaşanacağını belirterek 12.04.2022 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığının 21.03.2022 tarihinde yapılan merkez ve taşra teşkilatı “Maaş Anlaşma İhalesi İşine”, 12.04.2022 tarihinde Ankara İdare Mahkemesine “Yürütmeyi Durdurma ve İşlemin İptali” davası açtık ve açtığımız dava sonucu Ankara 4. İdare Mahkemesi İŞLEMİN İPTALİNE karar verdi.  Diyanet İşleri Başkanlığı Davayı Danıştay’a götürmüştür. Süreci yakinen takip ediyoruz. Önceliğimiz çalışanlarımızın menfaatidir. DİYANET merkez teşkilatımızda artık YETKİ hakkımızdır ve mutlaka alacağız”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder