HABER DETAYLARI

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN


“Allah’ım! Sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal;

27 Nisan 2022 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece kutlanacak Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.

Genel Başkan Ünal; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş vesilesi olan mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Bilindiği gibi Ramazan ayı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındırmaktadır.

Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, bir taraftan üzüntü içerisindeyiz. Ancak, diğer taraftan da Kur’an-ı Kerim’de ifade edildiği gibi “bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Ramazan ayında kazandığımız güzel davranışların, sonrasında da devam edebilmesini sağlamamız gerektiğini belirten Ünal şunları söyledi; “Regaib, Miraç ve Berat gecelerinin ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde, söz ve davranışlarımızın düzene girmesini sağladık.  

Manevi duygu ve düşünceler o kadar yoğun hale geldi ki, “Şüphesiz biz, Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik.” İlahi emriyle yüce Kitabımız Kur’an’a sarıldık. Hem bin aydan daha hayırlı, hem de Kur’an’ın indirildiği bir geceye kavuşmuş olacağız. İnşaallah o kutlu geceyi gerektiği gibi ihya edeceğiz. Kendimizden başlayarak, ailemize, çevremize ve dünyaya olan sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlayacağız. Kulluğumuzun gereğini yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) ahlakıyla bezenmek için çalışacağız. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyacak, okutacak, anlayacak ve hayatımıza tatbik etmek için çalışacağız.” 

Ünal şöyle devam etti; “Sanki son gecemiz gibi, Kadir gecesini ibadetle, duayla, yaptığımız hata ve kötü davranışlar için af dilemeyle, ahlaklı, ihlaslı ve gerçekten inanmış bir Müslüman olarak yaşayacağımıza söz vermekle idrak etmeliyiz. Her işimizi Allah’ın rızasını gözeterek, Cenab-ı Allah’a (cc) kul, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) efendimize ümmet olduğumuzu hatırdan çıkarmadan yapabilmeliyiz. İyi bir insan ve iyi bir Müslüman olarak ailemize, çevremize, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlı hizmetler yapmak için çaba sarf etmeliyiz.

Savaşların olduğu, kan, gözyaşı ve insan onurunun ayaklar altına alındığı bir dünyada Müslüman olarak sorumluluğumuzun farkına varabilmeliyiz. Huzurun, esenliğin ve kardeşliğin her yanı sarması için, fert fert ve toplum toplum herkesin üzerine düşeni yapmasını sağlamalıyız ki, biz tok iken, komşumuz aç kalmasın.

Kadir Gecesini vesile yaparak, milletimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın refaha, barışa, kardeşliğe ve esenliğe kavuşması için samimiyetle dualar etmeliyiz. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için istemeyi ihmal etmemeli, Allah’a kulluğumuzun tadına erebilmeliyiz.

Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Zamanın kıymetini maalesef bilemiyoruz. Üç ayların gelişi daha dündü. Ramazan ayını büyük bir heyecanla karşıladık. Oruçlarımızı tuttuk, salgın nedeniyle iki yıl aradan sonra camilerimizde teravih namazlarımızı kıldık. Kimsesizler, yetimler, yaşlılar ve muhtaçlar daha çok hatırlandı. Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletler Kadir gecesi ile doruk noktaya ulaşacak inşallah. Yeniden doğuşumuza vesile olsun.

Ramazan ayında gece gündüz demeden fedakarca görev yapan din görevlilerimize ve bütün Diyanet çalışanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Bu duygularla, milletimizin ve bütün İslâm âleminin bin aydan hayırlı Kadir Gecesini tebrik ediyor, sağlık, huzur ve esenlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder