HABER DETAYLARI

.......


Diyanet İşleri Başkanlığı’nca okulların tatil olduğu dönemde, Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği ve Yönergesi gereği düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" 27 Haziran 2022 tarihinde başlayacağı ilgi yazı ile bildirilmiştir.

İlgi yazı ekinde gönderilen "2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" na göre yaz kursları 27 Haziran 2022’de başlayacağı ve 20-27 Haziran 2022 tarihleri arasında tüm öğreticilere seminer yapılacağı belirtilmektedir.

Kur’an Kursu Öğreticilerinin eğitim-öğretim döneminde yıllık izinlerini kullanamadıkları malumlarınızdır. Eğitim-öğretim bitiminden yaz kurslarının başlaması arasında bir haftalık bir süre bulunmakta, izinleri bu süre içerisinde kullanabilecekleri mümkün olabilecektir.

Yaz kursları 26 Ağustos 2022 tarihinde sona ereceği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların 12 Eylül 2022 tarihinde açılacağı göz önünde tutulursa, Kur’an kursu öğreticilerinin sadece iki haftalık izin süreleri kalmaktadır.

Devlet memurlarının hizmet sürelerine göre yıllık (20) ve (30) gün izin hakkı olduğu gerçeğinden bahisle,  Kur’an kursu öğreticilerimiz eğitim-öğretim yılı içinde yıllık izinlerini kullanamamaktadırlar.

Yıllık izinlerini kullanabileceği eğitim-öğretim yılı dışında da yeterli zaman yaz kursları nedeniyle kalmamaktadır.

Kur’an kursu öğreticilerimizin aileleriyle birlikte izin kullanabilmelerinin sağlanabilmesi için, yaz Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretimin 6 hafta olarak uygulanması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazı yazdık.

Kur'an Kursu Öğreticilerinin İzin Durumu 2022-13600.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUMLAR

  1. Sezai ateş 24.08.2022

    Kesinlikle 6 hafta olmalı. Hiç izin kullanılamıyor.

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder