HABER DETAYLARI

ŞEHİT EDİLEN İMAM HATİP ABDULKERİM İÇİN BASIN AÇIKLAMASI


Başkan Yazar, Çevik’in öldürülmesini kınadı
Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, Bitlis’in Norşin Medresesi Baş Müderrisi ve Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik`in öldürülmesini sert dille kınadı. Şube Genel Sekreteri Adnan Özkan ile birlikte açıklama yapan Başkan Yazar, “Abdulkerim Çevik Hocamızın vefatı hepimizi derinden üzmüştür” dedi.
22 Ocak 2020 - Çarşamba 18:04
 
 
 

            Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, “Menfur bir saldırı sonucu kaybettiğimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde görevli Muhammed Hafid Efendi Mescidi İmam- Hatibi, Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Baş Müderrisi,Evlad-ı Resül ve bölgenin ileri gelen alimlerinden ve kanaat önderi Seyda Abdulkerim Çevik Hocamızın vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Allahu taala Kuranı Kerimde Ali İmran suresi 21.ayette şöyle buyuruyor; ‘Allahın ayetlerini inkâr edenler, haksız yere peygamberlerin canlarına kıyanlar ve adalet isteyen insanları öldürenler var ya, onlara can yakan bir azabı müjdele!’ Hocamız iki aile arsında yaşanan hüsumetten dolayı bir alim olarak arabuculuk yaparken hükme rıza göstermeyen kişi tarafından şehit edilmiş, bu olay toplum nazarında infaala neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

 


         “GÜNÜMÜZDE BU TÜR ALİMLER ZOR YETİŞİYOR”
İnsanlara Hakkı ve hakikati anlatmaktan başka bir derdi olmayan bir alimin, cahil bir kişi tarafından şehit edilmesinin, sadece bir canın değil, bütün bir âlemin ölmesine sebep olduğunu belirten Başkan Yazar, “Hele hele günümüzde bu tür alimler çok zor yetişmektedir. Rahmetli Hocamız geçmişte Kanaat Önderi olarak basına şöyle bir röportaj vermiştir; --Müslümanların kanı üzerinde hesap yapan Emperyalistlere karşı birlik olunmalı” --İslam âlemi bugün büyük sıkıntılar çekmekte, ABD, Rusya başta olmak üzere tüm emperyalist güçler, hesabını Müslümanların kanları üzerinde yapmakta, Müslümanların artık birbiriyle uğraşmayı bırakmalarını, emperyalizme karşı birleşmeleri gerekmektedir. Ancak bugün biz Müslümanlarda ise herhangi bir tepki yoktur. Tepki olmadığı gibi sanki onlar bizim düşmanımız değil de bizim asıl düşmanımız içerde birbirimiz olduğu hissine kapılarak, mücadele ve savaşımızı içerde yapıp, bu zilletimizi daha da artırmaktayız. --Asıl bizi birbirimize düşüren tabi ki emperyalist küfür devletleridir. Bizlere farklı isimler koyarak, ‘Sen şu milletten, şu mezhepten, şu meşreptensin.’ diyerek, bu farklılıklarımızla bizi birbirimize düşürmüşlerdir. Neticede şu an Müslüman, Müslüman ile savaşıyor. Müslümanlar birbiriyle savaşırken, onlar Müslümanlara silah vererek, para kazanıyorlar. Böylece Hem istediklerini yapıyorlar, hem kaynaklarımızı satarak bizi birbirimize düşürüyorlar” dedi.

 


       “MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANIN KANINI DÖKEMEZ”
Yazar, açıklamasına devamla “Müslümanlar bunu tefekkür ederse, kendilerinde gayret ve onur varsa, ‘İman eden herkes benim kardeşimdir. Ben niye kardeşimle mücadele edeyim. Mücadele edeceğim alan zaten bellidir.’ diyecek. Kur’an-ı Kerim`in hiçbir yerinde Müslümanın, Müslümanla savaşı yoktur. Müslüman, Müslümanın kanını dökemez. Mücadele ve cihad zalim, emperyalist kâfirlere karşıdır. Biz onları bir tarafa bırakmış, birbirimizle mücadele ediyoruz. --Bundan ders çıkararak, kardeşlik bilincini geliştirebiliriz. ‘Müminler ancak kardeştirler.’ ayetini unutmayalım. ‘Kendin için istediğin bir şeyi, Müslüman kardeşin için istemedikçe, kâmil bir Mümin olamaz.’ hadisini hafızalarımızdan çıkarmayalım. Bizi bir araya getiren, birleştiren tevhidtir.” Bunun için Müslümanların lider ve âlimlerine büyük sorumluluklar düşüyor” Müslüman liderler, âlimler, meşayıklar, sık sık bir araya gelip, evvela kardeslik bilincini kendi aralarında gerçekleştirmeleri gerekiyor. Daha sonra bunu kamuoyuyla paylaşmaları lazımdır. Vaazlarda, camilerde bu bilincinin oluşturulması gerekiyor.. Âlimler, mezhep, meşrep gözetmeksizin bu söylediğim acil duruma karşı mutlaka bir araya gelmeleri gerekiyor.

 

           Müslümanların durumlarını müzakere edip, vahdetin oluşması, İslam coğrafyasında var olan Müslümanların gücünü birleştirilmesi için çalışma yürütmesi gerekiyor.”.. Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak, bu tür olayların bir daha vuku bulmaması için tedbirlerin arttırılmasın sayın yetkililerden bekliyoruz. Toplumun kandili ve meşaleleri olan alimleri yok etmek insanlığı karanlığa mahkum etmekten başka bir işe yaramaz. İslam ve insanlık düşmanı bu canvar ruhlu insanları en ağır bir şekilde cezalandırmak hem toplum vicdanını rahatlatacak ve hemde bu tür olayların önüne geçmeye vesile olacaktır diye düşünüyoruz… Ve yine bizler Türk Diyanet Vakıf – Sen Van Şubesi olarak şunu söylüyoruz; ‘Alimlerini, abidlerini, fazıllarını, asillerini , adillerini vuranlardan daha zalim kim olabilir. Bunu yaparak hakikatı susturacaklarını sananlar büyük bir ihanet ve aldanış içerisindedirler. Kamuoyundan beklentimiz (enaz) görevi başında şehit edilen polis-asker, sağlık çalışanı, öğretmen kadar şehit imamlarımıza da bu konuda hassasiyet gösterilmesidir. Basın açıklamamıza son verirken Başta Diyanet İşleri Başkanlığı Çalışanları ve meslektaşlarımıza ve de merhumun ailesine baş sağlığı diliyor, bu tür olayların bir daha vuku bulmaması dileklerimizle merhuma Allah rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi




01.02/ 2020
Ekleyen: VAN ŞUBESİ

YORUMLAR

  1. Muzaffer ERİKOĞLU 02.06.2020

    Abdulkerim ÇEVİK Hoca Efendiye Allah`tan rahmet kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder