KAMU-SEN HABER DETAYLAR

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Genel Başkan Kahveci mesajında,“30 Ağustos; yaklaşık bin yıl boyunca bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen güçlere Türk milletinin verdiği tarihî cevabın adı; 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Türk hâkimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve Anadolu’nun kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği gündür” dedi.

Kahveci, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Tarihimizin en kritik zaferlerini elde ettiğimiz Ağustos ayında, bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kere daha tescilleyen, Türk milletini Anadolu’dan çıkarmak gayesiyle yüzyıllardır her türlü kirli oyunu sahneleyen şer güçleri dize getirip, küllerimizden yepyeni bir devlet yeşerttiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaktayız. 

26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile kapılarını açtığımız ve vatan yaptığımız bu topraklarda, Türk tarihinin belki de en anlamlı ve en önemli zaferi, 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da, Mustafa Kemal Atatürk komutasında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 

30 Ağustos; yaklaşık bin yıl boyunca bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen güçlere Türk milletinin verdiği tarihî cevabın adı; 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Türk hâkimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve Anadolu’nun kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği gündür.  

30 Ağustos; cebren ve hile ile bütün kaleleri zaptedilen, bütün tersanelerine girilen, bütün orduları dağıtılan ve her köşesi bilfiil işgal edilen vatanımızda, milletimizin var oluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür.  30 Ağustos; bir milletin imkânsızlıklar içinde işgale ve kıyıma karşı şahlanarak “Bu topraklarda sınırlar kalemle değil kanla çizilir” dediği gündür.

Tarih, yalnızca övünmek ve geçmişimizle gururlanmak için ders kitaplarına eklediğimiz kahramanlık destanları ya da savaş anıları değildir. Geçmişin hatalarından ders çıkarıp, yapılan yanlışları azaltıp doğruları çoğalttığımızda anlam ve değer kazanan, bir milletin acı, tatlı tecrübelerinin bütününe verilen isimdir tarih… Türk tarihi de sayısız kahramanlıkların yanında sayısız ibret ve dersleri de içeren adeta bir hayat kitabı, bu milletin Anadolu’da huzur ve barış içinde yaşayabilmesi için yol gösterici yegâne kaynaktır.  

Tam bir asır önce dünyanın medeni olarak kabul edilen devletlerine karşı verdiğimiz bu muhteşem mücadele, bu topraklarda kıyamete dek yaşayacağımızın tescili, geleceğimize dair hiç dinmeyen umudumuzun kaynağıdır. Bu büyük mücadele sonunda yeşerttiğimiz cumhuriyetimiz en kıymetli hazinemizdir. 

Bu vesile ile bizlere Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan ve kahraman askerlerine; üzerinde gurur içinde ve özgürce yaşadığımız Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanımız, bağımsızlığımız ve geleceğimiz uğruna canlarını ortaya koyan bütün gazi ve şehitlerimize minnettarız.  Onların emanetlerini kutsal bilip canımız pahasına sahip çıkacağımıza dair söz veririz.

Şehitlerimizin ruhları şad; milletimizin Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun." 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder