KAMU-SEN HABER DETAYLAR

ELAZIĞ VE MALATYA İÇİN EL ELE YARALARI SARIYORUZ


Aralarında Türkiye Kamu-Sen’in de olduğu Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri, Elazığ depreminin ardından sıkıntıların giderilmesi ve yaraların sarılması için deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Heyet öncelikle, Elazığ Fethi Sekin  Şehir Hastanesine gelerek, Elazığ'da meydana gelen depremde yaralananları ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten heyetimiz daha sonra Elazığ Kışla Camiine giderek, taziye ziyaretinde bulundu.

Komitenin Türkiye kanadı üyeleri, Elazığ Sürsürü Mahallesinde depremde çöken bina enkazını ziyaret ederek, AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Büyük bir özveri ile canla başla çalışan arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederek, Türk Milletinin kendilerini “kahraman” olarak bağırlarına bastıklarını ifade ettiler. Heyet daha sonra Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ile Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da giderek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından heyet, Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti.  Heyet burada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile biraraya geldi.

Ziyaretlerin ardından bir sonraki durak, depremden etkilenen Malatya’nın Doğanyol ilçesi oldu. Heyet burada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile birlikte depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri, Malatya Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Aydın Baruş’a geçmiş olsun dileklerini de ilettiler.

Heyet daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni  ziyaret ederek, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Oradan Malatya AFAD Lojistik Depolarına giden heyet, depoları gezerek bilgi aldı. Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri son olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

GENEL BAŞKAN: TÜRK MİLLETİ OLARAK EL BİRLİĞİYLE BUGÜNLERİ DE AŞACAĞIZ

Genel Başkanımız Önder Kahveci, bölgedeki teşkilatımız ile de bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Elazığ İl Temsilcimiz Atilla Çerkez ve bağlı sendikaların şube başkanları, Malatya İl Temsilcimiz Çetin Türkyılmaz ve bağlı sendikalarımızın şube başkanları ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, yeğenlerini kaybeden  Türk Ulaşım-Sen Elazığ Şube Başkanı Resul Korkmaz'a taziye ziyaretinde bulundular.

Genel Başkanımız Önder Kahveci, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, “Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremler, tüm milletimizin yüreğinde yara açmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı yüreğimizdedir. Türk Milleti olarak bu durumlarda birlik ve beraberliğimizi perçinleyerek varımızla yoğumuzla yardıma koşmamız bizim büyük bir millet olduğumuzun göstergesidir. AFAD ve UMKE ekibimizin de özverili çalışmaları sayesinde onlarca vatandaşımızın enkazdan kurtarılması önemlidir, arama kurtarma konusunda geldiğimiz noktayı göstermesi açısından anlam taşımaktadır.  Milletimize geçmiş olsun diyor, kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, yaralananlara acil şifalar temenni ediyoruz” dedi. 

Depremin ülkemiz için unutulmaması gereken bir gerçek olduğunun altını çizen Kahveci, bu konuda tedbirlerin mutlaka zamanında alınması gerektiğini vurguladı. 

 

https://www.kamusen.org.tr/genel-haberler/elazig-ve-malatya-icin-el-ele-yaralari-sariyoruz/4426/




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder