HABER DETAYLARI

İLİTAM KAZANAN GÖREVLİLERLE İLGİLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA YAZI YAZILDI.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA
(İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü)

 
 

İlahiyat önlisans mezunlarının ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitiminin yapılmasına ilişkin Kanunun yürürlüğe girdiği malumlarınızdır.

Kanunda belirtilen şartları taşıyan görevlilerimiz, müracaatlarını yapmışlar ve YÖK tarafından belirlenen kontenjanlara girmeye hak kazananlar ilgili üniversitelere kayıtlarını yaptırmışlardır.

Çalışanlarımızdan bazılarının görev yerlerinden farklı illerde kazandıkları okullara (örgün/açık) kayıt yaptırdıkları görülmüştür.

Çalışanlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, geçmişten itibaren Kurum yöneticilerinin hem gündeminde hem de desteğinde olmuştur. Ancak, bazı il ve ilçelerimizde okul kayıtları, derslere ve sınavlara gidiş-gelişlerde personelin izinleriyle ilgili sıkıntılar yaşamakta oldukları Sendikamıza iletilmiştir.

Bu itibarla, görev yerlerinden başka illerde okul kazanarak kayıt yaptıran çalışanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve eğitimlerinin tamamlanabilmesi için; ilgili mevzuatta düzenlemenin yapılması, talepleri halinde nakillerinde öncelik tanınması, öğrenim gören personele izin gibi konularda gerekli kolaylığın ve desteğin sağlanması hususlarını,

Bilgilerinize arzederiz.

Hakan PAŞ
Genel Başkan Yardımcısı

Nuri ÜNAL
Genel Başkan

 

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder