HABER DETAYLARI

ELAZIĞ ŞUBESİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFASI NEDENİYLE ÜYELERİYLE YEMEKLİ TOPLANTI DÜZENLEDİ.


Camiler Ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şubesi Üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Ahmet ÖKSÜZTEPE, Din Görevlilerinin sorunlarının bir an evvel çözülmesi gerektiğini söyledi. 03 Ekim 2018 Çarşamba 17:47 Türk Diyanet Vakıf Sen, Üyeleri İle Bir Araya Geldi 0 Ekim ayı’nda kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Ahmet Öksüztepe, sendika üyeleri ile program düzenledi. Program Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. “YILIN HER SAFHASINDA DA DİN GÖREVLİSİNE İHTİYAÇ VARDIR” Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Ahmet ÖKSÜZTEPE, “Ömrümüzün her safhasında, ömrümüzün her anında din görevlilerine ihtiyaç vardır. Dolayısıyla din görevlileri din hizmetlerine adanmış her biri birer ömürdür. Bilindiği gibi 1986 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız Ekim’in ilk haftasını Camiler haftası olarak kutlamaya başlamış. 2003 yılında buna Din Görevlilerini de eklemiş ve 2003 yılından günümüze kadar camilerimiz ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Elbette bu ulvi görevi yapan siz Din Görevlilerini bir haftaya sığdırmak mümkün değildir. Din görevlisi senenin tamamında anılmalı, senenin tamamına yayılmalıdır. Niye ömrümüzün her safhasında Din Görevlisi varsa; yılın her safhasında da Din Görevlisine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı. “LOJMANI ESKİ HARABE OLAN KÖYLERİMİZE; DİN GÖREVLİSİ VERİLMEMELİDİR” ÖKSÜZTEPE, “Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde içinde yaşayabileceğimiz Camii lojmanları yapılmalıdır. Lojmanı eski harabe olan köylerimize; Din Görevlisi verilmemelidir. Bunun yanında şehrimizde de lojman probelim maalesef had safhadadır. Camilerde imamlarımızın evleri camiye uzak oluğu için ömürleri boyunca camiye yakın oturabilmek için kiracı hayatı sürdürmektedir. Oysa ki Türkiye Diyanet Vakfı’nın hemen hemen her mahallede evi vardır. Bu evler vatandaşlara kiraya verilmiştir, Din Görevlilerine bu evler Din Görevlilerinin istifadesine sunulmalıdır. Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurtlarında Diyanet personeline öncelik verilmeli ve personelin çocuklarına verilen burslarda iyileştirmeye gidilmelidir”

Yetkili Sendika ve yöneticiler tarafından din görevlilerimiz tehdit edilmektedir. Bazı müftülüklerde mobbing uygulamalar hala devam etmektedir. Müftüler halkın ve Hakkın Müftüsü olmalıdır. Sendikanın ve siyasetin müftüsü olmaz. Bu gibi müftüler derhal müftülüklerden el çektirilmelidir. Diyanet İşleri başkanlığımız görevlilerimizin sendikasına bakarak muamele edenleri cezalandırmalıdır. Diyanet sendikaları siyasetin gölgesinde kalmamalıdır din görevlileri siyaset üstü şahsiyetlerdir.

Kamu çalışanları arasında en fazla görev yapan din görevlileridir. 7 gün 24 saat görev yapan cami görevlilerimizdir. Kamu çalışanları Haftada iki gün izin kullanırken, cami görevlilerimiz haftada 1 gün izin kullanmaktadır. Haftada bir gün de fazla mesai ücreti ödenmelidir.

4B Sözleşmeli imamlarımız Kadrolu imamlarımızla aynı işi yapmakta fakat aynı haklara sahip değillerdir. Devlet vatandaşı arasında ayrım yapmamalıdır. Sözleşmeli Arkadaşlarımız yıllardır kadro bekliyor. Sözleşmeli imamlara kadro verilmelidir.

Kur an Kursu hocalarımız öğretmen statüsüne kavuşmalı. Yıl da iki kez tayin isteme hakkı olmalı. Her yıl öğretmenlere ödenen kırtasiye yardımı Kur `an kursu öğreticilerimize de ödenmelidir. Kur `an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz bu vatanın öz be öz evlatlarıdır. Kamu çalışanlarıyla ayrı muameleye tabi tutulmamalıdır. Öğrenci yeter sayısı 8 e düşürülmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 3600 ek gösterge vaadi hakkında henüz hiç bir adım atılmamıştır. Din görevlilerimiz 3600 ek göstergeyi merakla beklemektedir. Devletimiz şartlarını zorlamalı ve bu vaat için çalışmalar başlatılmadır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız çeşitli tarihlerde 9500 personel alınacağı duyurusu yapmıştı. Halen geçici ve Vekil olarak çalışan Kur `an kursu öğreticileri ve imamlar alınacak olan 9500 kişilik kadroya dahil edilmelidir. Geçici ve Vekil görevlilerimiz boynu bükük bırakılmamalıdır.

Bu sorunları dile getirirken, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Diyanet çalışanlarımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, kuruluşundan bugüne kadar personelimizden vefat edenleri rahmetle yad ediyor, emekli olan ve halen görevlerine devam eden bütün çalışanlarımıza huzur, mutluluk, sağlık ve esenlikler diliyorum. Haftamız kutlu olsun.” şeklinde konuştu




04.10/ 2018
Ekleyen: ELAZIĞ ŞUBESİ

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder