HABER DETAYLARI

AŞURE GİBİ BİRLİK OLALIM, YENİ KERBELÂ`LAR OLMASIN


“AŞURE GİBİ BİRLİK OLALIM,

YENİ KERBELÂ’LAR OLMASIN”

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
“Aşure Günü” mesajı

 

 

Bugün, Kerbelâ’da Hicri61 yılının 10 Muharreminde Sevgili Peygamberimizin “Cennet çocuklarınınefendisi” diye övdüğü Hz. Hüseyin efendimiz ve 70’den fazla arkadaşının şehit edilmesiningünü. Muharrem ayı bu hadise ile hüzne gark olmuş, müslümanların ciğerleriyanmış, gözlerinden pınarlar gibi yaşlar akmıştır.

Aşure günü, müslümanlarınhafızasında Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi nedeniyle hep üzüntü ile hatırlaragelmiştir. Bu müessif olayı gerçekleştiren ve destekleyenler lanetleanılmıştır.

Aşure günü, hem buacıların anılması, aynı zamanda böyle acıların yaşanmaması için dersçıkarılması açısından önemlidir.

Aşure günü, farklılıklarolsa da kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşandığı günler olabilmelidir.Günümüzde, bütün İslam coğrafyasında yaşanan ve yaşatılmak istenilen yeniKerbelâ’lara fırsat vermemektir.

Allah’a inanan, sevgiliPeygamberimiz Efendimiz’e (s.a.s)  ümmetolan, aynı kıbleye yönelen müminlerin bir, beraber ve aynı duyguları paylaştığızamanlar çoktan gelmiştir.

Aşure günü vesilesiyle;şehit kanları ile sulanmış cennet vatan ülkemiz başta olmak üzere bütün İslamcoğrafyasının huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını Cenâb-ıAllah’tan niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder