HABER DETAYLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü” 

mesajı

“Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!”

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Milli bayramlarımızı anmak, kutlamak ve gelecek nesillere aktarmak hiç şüphesiz önemlidir. Bayramlarımız; bir, beraber ve diri olma duygularımızın en üst seviyede yaşandığı zaman dilimleridir. İnsanlar dünü bir an için unutarak, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde geçmişten aldıkları haz ve gurur ile geleceğe emin adımlarla güçlü bir şekilde gitmenin planlarını yaparlar. 

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “milli birlik ve beraberlikle bütün güçlükleri yenmesini bilmiştir”. Bugün de milletimiz aynı ruhla; ülkemiz, milletimiz ve devletimiz aleyhine içeriden ve dışarıdan oluşan ve oluşacak bütün yıkım projelerinin üstesinden gelecek güçtedir.

Ağustos ayı zaferler ayıdır. Anadolu, 1071’de Sultan Alparslan ile başlayan fetihlerle insanlığa görkemli bir medeniyeti hediye etmiş, böylelikle kutlu yürüyüş başlamıştır.

Emperyalist devletler her zaman ve şartta Anadolu’da devletimizi yok etmek, milletimizi sürgün etmek istemişler ve bunun için de her dönemde farklı yollar denemişlerdir.

Sözde medeni! olduklarını iddia eden barbarların, mukaddes vatan topraklarımıza yirminci yüzyılın başında yaptıkları saldırılara karşı,

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”

anlayışıyla canını cananını seve seve feda eden asil ecdadımız göğsünü siper ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında 30 Ağustos 1922’de genç Türkiye Cumhuriyeti`nin temelini atmıştır.

Böylelikle, Anadolu’nun 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te Türk yurdu olduğu, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ebediyen böyle kalacağı bir daha silinmemek üzere tarihe altın harflerle kazınmış oldu.

96. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıldönümünde; özellikle Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar bütün Türk ve Müslüman coğrafyalarında acıların dinmesini, huzur ve esenliğin hakim olmasını, insan onuruna yaraşır bir hayatın yeşermesini, kan emici emperyalist anlayıştan ülkelerin kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Zafer Bayramımızı tebrik ediyor, kutlu zaferler kazanarak vatan topraklarını bizlere hediye eden, başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mübarek kanlarıyla toprağı yurt yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 29.08.2018

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder