HABER DETAYLARI

MALAZGİRT ZAFERİ`NİN 947.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Malazgirt Zaferi’nin 947. Yıldönümü”
münasebetiyle yayınladığı mesaj

TÜRK MİLLETİ

HÜR DOĞMUŞTUR HÜR ÖLÜR

 

26 Ağustos 1071 Cuma günü Sultan Alparslan “Ya Rabbi! Seni kendime vekil yapıyor; azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda savaşıyorum. Ya Rabbi! Niyetim halistir; bana yardım et; sözlerimde hilaf varsa beni kahret!” diye dua ederek cenge başlamıştı.

Yüce Allah (cc) Sultan Alparslan’a tarihe altın harflerle kazınacak zaferi nasip ederek, Anadolu topraklarının ebediyen Türk’e vatan olmasını sağlayan mührünü bir daha sökülmeyecek şekilde vurdurmuştur.

Bu sebepledir ki Ağustos ayı gururla, büyük bir övünçle andığımız ve anlattığımız zaferlerimizin adıdır. Şanlı ecdadımızın kahramanlıklarının bütün insanlığa yansımasıdır.

Dillere destan olmuş Malazgirt Meydan Muharebesi, son yurdumuzu bizlere armağan eden cennet mekan ecdadımızın ve onun asil kumandanı Sultan Alparslan’ın bizlere hediyesi ve emanetidir. Ne kadar gurur duysak ve övünsek azdır. Asırlar geçse de çocuklarımıza gelecek nesillere tekrar tekrar anlatılması gereken bir zaferdir.

947 yıldır Anadolu topraklarında başı dik ve hür bir şekilde yaşayabiliyorsak, şanlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa, ezanımız beş vakit semalarda yankılanıyorsa aziz şehitlerimizin sayesindedir.

26 Ağustos 1071’den beri bu aziz topraklarda, birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi ve paylaşmayı yeşerttik. Ebediyen çıkmamak üzere kök saldık. Canla, kanla ve duayla aldığımız ecdat yadigarı bu vatan toprağını daha da güçlü bir şekilde gelecek nesillere teslim etmek de bizlerin görevidir. Bunu birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde sağlamak zorundayız.

Bugün de Türk milletini bu vatan topraklarından çıkarmak, yok etmek isteyen dünün Bizans kılıklıları vardır, olacaktır. Son din İslam’a bayraktarlık yapmış bu aziz millet Yüce Allah’ın yardımı ve milletimizin feraseti ile bütün oyunları dün olduğu gibi yine bozacaktır ve bozmak zorundadır. İçeriden ve dışarıdan yapılacak bütün hainlikleri, desise ve hileleri boşa çıkaracaktır, çıkarmak zorundadır.

Ceddimiz Alparslan’ın dediği gibi niyetimiz halistir, tek amacımız Yüce Allah’ın rızasıdır. Başka niyeti olanlar varsa Allah onları kahreylesin.

947. yılında şanlı Malazgirt zaferinin büyük hakanı kumandanı Sultan Alparslan başta olmak üzere, bütün askerlerini, manevi önderlerini ve katkı sağlayanları saygı, minnet ve şükranla anıyor, bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet, Peygamber Efendimize komşu olsunlar.

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder