HABER DETAYLARI

KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.


Kurban, sabretmenin veYüce Allah`a (cc) tam anlamıyla
teslim olmanın doruk noktasıdır.

KURBANBAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Milletçebirlikteliğimizin, bütünleşmemizin ve beraberliğimizin özel zamanlarından biriolan kurban bayramını idrak edeceğiz.

Kurban, sabretmenin veYüce Allah`a (cc) tam anlamıyla teslim olmanın doruk noktasıdır.

Yüce Allah, Kur’an-ıKerim’de; "Onların etleri ve kanları aslaAllah`a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah`a karşı gelmekten sakınmanız)ulaşır." (Hacc-37) buyurmaktadır. Buna göre bütün kullukdavranışlarımızda kurban örneği dikkate alınmalıdır. İbadetlerimizde kendimiziolgunlaştırmak, hayatımızı anlamlandırmak ve bizleri en şerefli varlık olarakyaratan Yüce Allah’a yaklaşmak anlayışı ile yapabilmenin gayreti içerisindeolmalıyız. Çünkü ihtiyaç sahibi insandır kuldur.

SevgiliPeygamberimiz’in de (sas) buyurduğu gibi ”amellerin kıymetinin niyetlere göre olduğu”anlayışı ile halis niyetli olmak, güzel niyetle düşünmek hepimizin yapacağı enönemli görevlerdendir.

Kurban, dinimizin güzelyönlerinden biri olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerindenbiridir. Kurbanın sosyal dayanışmanın yanında birliğimize, bütünlüğümüze veberaberliğimize katkısını da gözardı edemeyiz. Bayram vesilesiyle kimsesizlerinve ihtiyaç sahiplerinin hatırlanılması sahiplenilmesi önemlidir.

Bayramlar; merhametduygularımızın kabarmasına, çevremize olan sorumluluklarımızın yenidenhatırlanmasına ve güzel hasletler için yeni bir başlangıç olmasına vesileolmalıdır.

Dini ve milli bayramlarımızsevinç, huzur ve mutluluk günleridir. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde yüzleringüldüğü, çocukların sevindirildiği, hayatın yoğun çarpıklığı içinde bir nebze deolsa huzur için mola verildiği günlerdir. Karmaşık ve sıkıntılı günlerdenkurtuluşa açılan kapıdır.

Bayramlar; ecdadımızınbizlere emanet ettiği cennet vatanımızda bir ve beraber olabilmek, millibirliğimizi tesis edebilmek, ayrılıklara ve ötekileştirmelere karşı setolabilmek için vesiledir. Aziz şehitlerimizin yakınlarının acılarınıyüreklerimizde hissediyoruz. Bir an önce terör belasının yok edilmesini,köklerinin kurutulmasını bekliyoruz ve dua ediyoruz.

Bu duygu vedüşüncelerle Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız başta olmak üzere, Türkmilletimizin, İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın huzura,kardeşliğe, yakınlaşmaya, takvaya ve bütünleşmeye vesile olmasını YüceAllah’tan (cc) niyaz ediyoruz.

 

Nuri ÜNAL

Yön.Krl.a.
Genel Başkan




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder